1

Téma: MM Reality

Společnost M&M reality holding a.s. se zabývá zprostředkováním prodeje nemovitostí, pronájmem objektů a jejich správou a samozřejmě poskytuje i široké právní a finanční poradenství v oblasti realit. Díky silnému finančnímu zázemí, síti poboček po celé ČR a makléřům, vyškoleným odborným školícím programem, je schopna prodat Vaši nemovitost v bezkonkurenčně rychlém čase.

Navíc silné kapitálové zázemí umožní zájemcům vykoupit jejich nemovitost za okamžitou hotovostní platbu. Firma má největší počet inzerátů na nejlepších tuzemských realitních webech, jako jsou www.sreality.cz a www.nemovitosti.cz. Součástí strategických cílů firmy je založit obdobné dceřinné společnosti po celé Střední a Východní Evropě.

Důvodem mimořádného úspěchu M&M reality holding a.s. na trhu jsou zejména nadstandardní profesionální služby. Společnost M&M reality holding a.s. tvoří nejen silná centrála společnosti, na které se nachází call centrum, hypoteční centrum, ekonomické, účetní, právní a vymáhací oddělení, ale především 54 stabilních poboček po celé České republice s počtem více než 550 aktivních makléřů, kteří prochází náročným a vysoce propracovaným firemním školícím programem. Díky tomu jsou schopni pomoci zákazníkům s jakýmkoli problémem.

Výrazným mezníkem k posunu mezi největší tuzemské realitní kanceláře bylo rozhodnutí vydávat vlastní realitní noviny. M&M realitní magazín vychází každý měsíc v největším nákladu mezi všemi realitními tiskovinami v ČR – více než 1 150 000 ks je každý měsíc distribuováno široké veřejnosti. Zpočátku byl magazín distribuován přímo do schránek. Postupem času se začal řadit mezi prestižní realitní média a v poslední době se stal součástí deníku BLESK resp. MLADÁ FRONTA DNES. Dále se firma výrazně prezentuje na všech významných realitních serverech.

Společnost zároveň prezentuje nový systém přímé propagace, kdy v jednotlivých městech vystupují makléři M&M reality a představují firmu a její nabídku široké veřejnosti. Společnost organizuje velké zábavní dny na náměstích či jiných zábavních lokalitách.

2

Re: MM Reality

MM Realitní Kancelář

Moje čerstvá zkušenost s MM realitní kanceláří je špatná. Stručně zde popíšu, jak probíhala domluva ohledně koupě nemovitosti s makléřem panem XXX pobočky zlínského kraje.
      Volal jsem do MM RK na prodej nemovitosti v ceně 499 000kč kde mi po telefonu sdělili, že cena je konečná. Při osobní návštěvě (kterou předcházelo několik domluvených schůzek na které makléř nedorazil a nebo nebral mobil a mlžení o stavu nemovitosti ) mi pan makléř XXX sdělil, že se patrně spletli a že na domě je provize ve výši 80 000kč (přičemž běžné jsou 4 - 8%). I přesto jsem souhlasil s tím, že se druhý den příjdu domluvit na záloze. Na druhý den jsem zjistil, že chtějí zálohu 100 000kč (běžné je 20 000kč). Poté mi bylo sděleno, že k těm 579 000kč ještě chce abych JÁ zaplatil 30 000kč daň za převod nemovitosti (kterou vždy platí prodávající!). Během všech schůzek na mě bylo neustále tlačeno abych podepsal IHNED bez konzultace s mým právníkem, že pokud nepodepíšu IHNED čeká dalších 15 lidí co dají peníze na ruku. (dokonce mi tvrdil, že ROZHODČÍ DOLOŽKA která byla ve smlouvě je tam pro MOJI právní ochranu smile )
     I přes neshody jsme se dohodi že zálohu zaplatím (s tím že ROZHODČÍ DOLOŽKA ze smlouvy zmizí ) jelikož odhadní cena domu byla přes 1 200 000kč. Oznámil jsem tedy, že druhý den peníze složím, (přes neskrývanou nelibost makléře) jen si ověřím výpis s katastru atd. 
    Na výpisu z katastru nemovitostí jsem ovšem zjistil, že nemovitost stále vlastní PŮVODNÍ majitel domu, který tam má stále trvalé bydliště, že dům je v EXEKUCI, jsou na něm nesplacené dluhy a že když mi pan XXX tvrdil že je již majitelem domu nepodal ještě k tomu dni ani žádost o své zapsání do katastru jako nový majitel domu a tím pádem po mě chtěl zálohu vystavenou na jeho jméno na nemovitost která mu NEPATŘILA!! Ze smlouvy o koupi nemovitosti od původního majitele na pana makléře (který nemovitost koupil na své jméno) navíc vyplívalo, že je platná až 2dny PO složení mojí zálohy panu makléři .. přesněji tam stálo : předmět převodu bude předán kupujícímu nejpozději do XXX  -datum bylo až 2 dny později než den, kdy jsem měl podepsat smlouvu). Také mi bylo sděleno, že jeho starost není vyřídit majiteli domu (zadlužený opilec) změnu trvalého bydliště a že si to musím obstarat sám až po podepsání kupní smlouvy, že to není žádný problém stačí vyplnit jeden papír který mi dají 
     Můj právník mi na základě jemu předložených smluv a dokumentů doporučil od takové smlouvy (i RK) dát ruce pryč, případně podat trestní oznámení.
Nicméně i přesto jsem byl ochotný se s prodávajícím domluvit, že pokud počká až bude jeho jméno uvedeno na katastru a ve smlouvě se upraví některé nesmysly které tam jsou, jsem připraven dům koupit.
I přesto že souhlasil jsem se mu druhý den, když jsme měli domluvenou schůzku nedovolal a ani další den. Až poté co jsem mu napsal sms že se za ním zastavím v RK mi zavolal s tím, že nemovitost před dvěma dny rezervoval paní která mu dala 100 000kč na ruku jako zálohu. Na můj dotaz proč nepočkal na mě když jsme měli domluveno že nemovitost vezmu mi oznámil, že mu vadilo že chci vše projednávat s právníkem a na to on NEMÁ ČAS! (Chudák paní  zvlášť jestli si nenechala odstranit rozhodčí doložku).

Na radu svého právníka jsem také volal na jejich vlastní právní oddělení, kde mi sdělili, že takové jednání je sice nestandardní, ale že nemůžou zodpovídat za všechny své makléře a nemám smlouvu podepisovat.
Bohužel obstarání peněz a veškeré výdaje mě přišli na několik tisíc. Jak se říká, za blbost se platí, ale vlastně můžu být rád že jsem nakonec realitce nedal ani korunu.

Chci doplnit že recenze se týká tohoto jednoho makléře, každopádně podle recenzí na jiných servrech je tam takových patrně mnoho ....

Ještě bych se rád podělil o několik základních informací co mi dal můj právník, třeba se budou hodit :

1)    Nikdy nepodepisujte smlouvu kde je jakákoliv zmínka o ROZHODČÍ DOLOŽCE (oškubou vás jako kuře).
2)    Vždy než dáte zálohu si ověřte, zda je prodávající zapsán v Katastru nemovitostí jako jediný vlastník. (pokud vám ukáže platnou kupní smlouvu od původního majitele –jako mě  - nemá to pro vás jako 3. osobu žádný význam a majitelem je vždy osoba zapsaná v katastru ).
3)    Vždy než dáte zálohu si ověřte zda jsou v Katastru nemovitostí smazány veškeré dluhy a exekuce.
4)    Pozor aby jste nekoupili dům i s člověkem který tam má stále trvalé bydliště! Realitka vám má (nebo spíš musí) prodat nemovitost bez věcných břemen!
5)    Pokud prodávající do 3 měsíců nezaplatí daň z převodu nemovitosti, automaticky tato povinnost přechází na kupujícího, tedy na vás!! Vždy by to měl platit prodávající!
6)    Po mých zkušenostech už NIKDY nebudu řešit důležité smlouvy bez pomoci právníka.
7)    Nikomu nevěřte, co nemáte na papíře neexistuje 

(jistě pochopíte, že neuvádím žádná -ani své- jména)

3

Dobrý den, mám taktéž špatnou zkušenost a ne jednu. V krátkosti popíšu tu nejčerstvější. Před časem jsem se rozvedl a s bývalou manželkou jsme se dohodly že dům prodáme oslovili jsme RK MMreality v Prostějově. Po sáhodlouhém vyklízení předváděných prostor pro fotografie stylu hotel které RK používá, to byl šok první. Když mi z realitní kanceláře přišel email že nabídka je hotová a je na internetu neváhal jsem a podíval jsem se na portál MM realit. Po přečtení jsem se velice podivil, nebyla tam ani polovina informací hlavně těch zásadních které by měl zájemce o dům vědět. Zvedl jsem tel. a volal jsem realitní makléřce s kterou jsem jednal, po delším rozhovoru mi vysvětlila že má na každý inzerát málo mýsta na servru a dohodli jsme se na nějakém kompromisu. Po dvou měsících jsem poslal makléřce aktuální fotografie protože jsem na domě prováděl dokončovací práce. Po 3 měsících od odeslání fotografií jsou stále na servru MMrealit původní fotky nezměnilo se nic po 5 měsících prodávání od MMrealit nebyl na domě jediný zájemce. Dnes jsem navštívyl pobočku v Prostějově a žádal jsem o stažení nabídky. Bylo mi zděleno že nabídku stáhnou po dvou měsících tak jak je uvedeno ve smlouvě. Tak tomu moc nerozumím zájem o prodej nulový a o stažení nabídky taktéž.

4

Moje zkušenosti s RK MMreality jsou velice špatné. Jelikož píšu s dosti velkým časovým odstupem od jednání s touto RK jsem již klidná. Doporučuji : při jednání s RK MMreality je přítomnost advokáta naprosto nezbytná, jinak zapláčete nad výdělkem. Díky tomu, že jsme svého advokáta měli jsme dopadli alespoň tak jak jsme dopadli. Jinak makléřka této RK, byla na začátku milá, ochotná, když jsme zaplatili zálohu otočila a dům jsme koupili až za 4 měsíce. Protahovala podepsání smlouvy, neměla zájem s námi jednat, vždyť provizi již měla. Veškerou korespondenci ( maily ) jsem si uschovala s tím, že je zašlu vedení firmy, nakonec jsem se na to vykašlala. Myslím, že RK MMreality již nikdy.

5

Velmi problematická realitní kancelář(už si z vás dělá legraci pan Náhlovský jejich reklamou),pozor na rozhodčí doložku - v tom případě smlouvu nepodepisujte,zbavuje vás to možnosti soudního řešení,spory rozhoduje pouze rozhodce.Nepředávejte zálohy přímo RK,pouze přes notáře,advokáta nebo na vázaný vklad v bance jinak se s penězmi v případě neplnění podmínek ze strany RK už neshledáte!!!RADĚJI SI ZVOLTE SOLIDNĚJŠÍ RK.

6

me fascinuje jak se tu rozcilujete nad smlouvou vzdyt ta je verjne pristupna na internetu.. a navic co se tyka makléřů... staci par stiznosti a ten clovek uz tam nepracuje... jsou tam velmy prisne podminky jak se chovat ke klientům a proto i zakaznizi jako vy muzou pomoci tomu aby si tahle firma zvysovala oblibu u lidi zejmena dobrymi makleri al pokud si prvne budete stezovat vsude kolem ale ne u vedouciho pobocky nebo reditele oblasti stejne se nic nevyresi.. jen poskozujete frmu jako takovou a ta si to nezaslouzi.... nebo je vtipna posledi veta pana Karla RADĚJI SI ZVOLTE SOLIDNĚJŠÍ RK.:D ktera pak to je?:-) pekne velice ale malo kdo je zaujaty proti firme vesmes z tech malo kritickych diskuzi proti MM  jsou proti postupum makleru ja bych je klidne jsmenovala proc ne pak si uvedomi ze pracuji spatne a svuj postup zmeni..a chci jen dodat ze solidnejsi ci snad profesionalnejsi rk v CR se ani nemusite pokouset hledat.... big_smile

7

Letos na jaře jsme s manželkou zvažovali koupi domu a jako první jsem pochopitelně začal hledat recenze na RK. Jako druhá nejhorší z nich vyšla právě MM Reality. Bohužel námi vyhlédnutý dům nabízela právě MM reality. Takže s určitými obavami jsme do toho šli, protože dům nám vyhovoval ve všech ohledech. Řekl bych, že všechno je jenom o lidech. Za realitku jsme jednali s p.Dvořákem z Teplické pobočky MM. Už od samotné první prohlídky domu bylo z  jeho strany všechno perfektní. Vždy nám vyšel vstříc při dojednávání termínů podpisů a ověřování smluv a podobně. Kupní smlouvu jsme dostali k prostudování a eventuálním námitkám. Jediné menší zdržení nastalo při vyřizování úvěru, ale s tím RK nemá nic společného. Ze strany MM Reality nebyly žádné obstrukce, ani problémy, po složení všech peněz na jejich účet začalo ihned řízení o vkladu na katastru nemovitostí. To jsem si ověřoval na stránkách katastru. Chce to asi štěstí na lidi a my ho měli. Takže asi není třeba zatracovat hned celou realitku, ale spíš jednotlivé lidi. A pokud s nimi jsou potíže, tak to řešit přes jejich centrálu, nebo vedení. Každopádně MM Reality Teplice a p.Dvořák mají od nás palce nahoru za solidní a profesionální přístup.

8

Přidám zkušenost ze strany prodávajícího. Při prodeji nemovitosti mě opakovaně kontaktovali různí lidé z MM Reality (makléři nebo asistentky). Odmítal jsem je s tím, že nemovitost chci prodávat sám. Nedali se odradit a ve slabší chvilce jsem polevil. Popovídal jsem si s makléřkou, řekl ji, že možnost spolupráce při prodeji ještě zvážím a požádal ji o zaslání nevýhradní smlouvy. Smlouvu mi obratem poslala. V průvodním mailu zmínila jako výhodu spolupráce to, že nic jako prodávající nebudu platit. Přečetl jsem si Smluvní ujednání a hned v prvním odstavci čl. II Práva a povinnosti jsem se nestačil divit.

Cituji:
"(2.1) V případě, že Zprostředkovatel opatří Klientovi příležitost k uzavření kupní smlouvy/smlouvy o převodu členských práv a povinností, popř. smlouvy o smlouvě budoucí, mezi Zájemcem a Klientem, je Klient povinen zaplatit Zprostředkovateli provizi uvedenou v Bodě III. (viz. strana č. 1) (dále jen „Provize“). "

Nejsem právník, ale tento text jsem pochopil tak, že pokud makléř  (zástupce Zprostředkovatele) přivede potenciálního zájemce o koupi nemovitosti, tak je mou povinností (jako Klienta) zaplatit provizi bez ohledu na to zda dojde k uzavření kupní smlouvy nebo ne, protože již tím, že přivedl zájemce tak opatřil příležitost k uzavření kupní smlouvy a splnil to, za co má dostat provizi. Koukal jsem na to jak zjara. Poslal jsem hned odpověď, že nemám zájem na dalším jednání.

9

Dobrý den,
jsem podnikatelka a opravdu řeším věci bydlení každý den. Nakupuji, renovuji, prodávám a pronajímám nemovitosti poměrně často a mohu Vás ujistit, že spolupráci s různými RK si dobře rozmýšlím. V současné době vlastním několik nájemních domů na Liberecku a doporučuji spolupráci s touto RK si dobře rozmyslet. Četla jsem tu názor, že je to v jednání makléřů a firma s tím nemá nic moc společného, ale pak je pravdou, já se snažila spolupracovat s několika jejich makléři a výsledek byl vždy stejný = nulový. Makléři vůbec nekomunikovali a neměli zájem se o mé záležitosti starat. A to i přes to, že jsem se nimi dopmluvila na tom, že dostanou provizi ode mne ( v případech prodeje i nákupu ). Celková hodnota provizí všech nezrealizovaných prodejů činila přes 2.000.000,- a to není zrovna malá suma. Co se týče nákupu to bylo o něco méně, ale i tak. Všichni makléři mě nutili do smluv, které byly nevýhodné a odmítali mi vysvětlit některé věci, kterým jsem nerozumněla, jejich odpověď byla vždy stejná, že nejsou právníci. Od této RK raději ruce pryč, kdo uteče vyhraje. Já si našla RK, se kterou spolupracuji již více než 4 měsíce a prodali mi celkem 6 bytů a já od nich koupila 2 domy, na kterých provádím rekonstrukce a mám je v úmyslu dál prodat a rozhodně už jenom s AAABYTY.CZ. Ty mohu vřele doporučit, obzvláště pobočku Liberec.!!!

Naposledy upravil: petrisie (2011-08-08 13:48:23)

10

Chtěli bychom se s vámi také podělit o negativní zkušenost. Jedná se o pobočku na Liberecku. Náš finanční poradce dohodl s panem XY schůzku 14 dní dopředu. Jednalo se nám o prohlídku konkrétního domu.
Den před plánovanou schůzkou jsme měli mailem potvrdit, jestli termín platí.Potvrdili jsme, čekali a 1,5 hod před schůzkou obdrželi sms, že se setkání posouvá na druhý den.
Druhý den půl hodiny před novým termínem opět sms(žádné zavolání), že se omlouvá, ale schůzku ruší, protože má 3 zájemce, kteří měli zájem již před námi(a to zjistil asi přes noc) a k tomu domku, o který jsme měli prvotní zájem , nám sdělil- písemně-že je již stejně zadaný.
Takže vlastně nás celou dobu vodil za nos.Navíc náš advokát byl již na cestě z 200 km vzdáleného města, když jsme se dozvěděli, že schůzka nebude.
Ihned jsme s ním ukončili spolupráci a nepřistoupili na jeho další, v pořadí již 3.termín.
Toto není profesionální jednání.

11

Dobrý den všem,ráda bych se připojila k těm co mají zkušenost s MM reality.Přesněji pobočka v Třinci.Jako k potencionálnímu kupci s několika miliony hotově se k Vám chovají jako byste je na chleba namazal,samá pozornost,vše probíhá hladce,jen honem honem podepsat rezervaci.Nepřejte se , ale ocitnout v roli kupujícího nemovitosti,který zjistí skrytou vadu!!!!!! V ten moment nehledejte jimi slibovanou právní pomoc .Protože ji nenajdete,při psaní reklamace všichni jejich právnici onemocní,a realitní kancelář začne okamžitě napomáhat prodávajícímu,který Vám prodá dům s těmito vadami.Pak se Vám stane,že mrznete v domě , kde se propadá žumpa,vypadávají Vám jističe a místo nakoupeného uhlí máte kaluž vody.V momentě kdy si řeknete,fajn…máme něco jako skryté vady-tvrdě narazíte.Dokonce i do té míry,že jste udajně byl přítomen při vyhotovení znaleckém posudku.V tom případě jsem asi nepříčetná a nevím o tom,že jsem tam byla!!!!!Znalecký posudek byl vyhotoven od stolu!!!!!Takže nejste schopní prokázat skrytou vadu,protože u stolu a kávičky v teplíčku pan ing.Jaroslav Štipek napsal ,že nemovitost je naprosto v pořádku ,aniž by se na ni byl někdy podívat.